11 kuuga hukkus liikluses viis inimest (2)

Kuigi kannatanutega liiklusõnnetusi on tänavu juhtunud vähem kui möödunud aastal, on neis inimesi hukkunud rohkem.

Mullu oli kannatanutega liiklusõnnetusi 49. Neis sai vigastada 59 ja surma kaks inimest. Tänavu on Saare maakonnas juhtunud 40 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles on vigastada saanud 46 ja surma koguni viis inimest.

Sel kevadel 23. aprillil juhtus Saaremaa vallas Vanamõisa külas Vaivere–Vätta tee 7. kilomeetril raske liiklusõnnetus, kus hukkus mootorrattaga teelt väljasõitnud 51-aastane mees. Vaivere poole sõitnud mootorrattur oli lauges vasakkurvis paremale teelt välja kaldunud. Vastava kategooria juhtimisõigust omanud ja kaitsekiivrit kandnud mootorrattur suri saadud vigastustesse kohapeal. Teelõigul, kus traagiline õnnetus juhtus, on lubatud sõidukiirus 90 km/h. Tee oli kuiv ja nähtavus hea.

24. mail kell 7.36 sai häirekeskus teate liiklusõnnetusest Nasva alevikus Sõrve maanteel, kus 56-aastase mehe juhitud sõiduautolt Škoda sai löögi ülekäigurajal teed ületanud 14-aastane tüdruk. Raskesti vigastatud tüdruk toimetati haiglasse. Sõiduautot juhtinud mees viga ei saanud, ta oli kaine ja omas vastava mootorsõiduki kategooria juhtimisõigust. Õnnetus juhtus asulasisesel hea nähtavusega sirgel teelõigul, kus lubatud maksimaalne sõidukiirus on 50 km/h.

25. augustil juhtus liiklusõnnetus Saaremaal Pahavalla külas, kus kaubiku ja mootorratta kokkupõrke tagajärjel hukkus 25-aastane mootorratast juhtinud mees. Kaubik Citroën Berlingo hakkas tegema vasakpööret peateelt kõrvalteele, kuid keeras ette vastassuunas otse liikunud mootorrattale Honda. Mõlemad sõidukid paiskusid kokkupõrke tagajärjel kraavi. Mootorrattur, kes küll kasutas nõuetekohast turvavarustust, sai õnnetuses nii raskeid vigastusi, et suri sündmuskohal. Kaubikut juhtinud kaine 71-aastane mees viga ei saanud. Kokkupõrge juhtus sirgel asulavälisel teelõigul, kus lubatud maksimaalne sõidukiirus on 90 km/h. Õnnetuse ajal oli ilm udune.

26. septembril sai häirekeskus teate raskest liiklusõnnetusest Kõljala külas Kuivastu–Kuressaare tee 126. kilomeetril. Kuressaare poole liikunud sõiduauto Mazda juht sõitis Kõljala külas sirgel teelõigul otsa 74-aastasele jalgratturile. Kokkupõrkest sõidukiga paiskus rattur kraavi, tema vigastused olid paraku surmavad. Tee- ja ilmastikuolud olid sel hetkel head, ent autojuhi sõnul ta lihtsalt ei märganud ratturit. Selgus, et 43-aastane autojuht oli alkoholi tarvitanud.

27. novembril juhtus liiklusõnnetus Kuressaare Ringtee 7. kilomeetril. Kuivastu ringtee suunas sõitnud veoautole Scania astus tee paremast servast ootamatult ette jalakäija. 32-aastane mees suri kokkupõrkes saadud vigastustesse sündmuskohal. Veoki juht, juhtimisõigust omav 25-aastane mees oli kaine.

 

 

Print Friendly, PDF & Email