ÜLESKUTSE: Ootame kandidaate Saare maakonna aasta küla tiitlile

Selleks, et tunnustada Saare maakonna tegusaid ja tublisid külasid ning teadvustada maaelu olulisust, kuulutab Saaremaa Kodukant välja aasta küla 2019 konkursi. Konkursi eesmärk on avaldada avalikku tunnustust küladele tulemusliku tegutsemise eest ning teadvustada üldsusele maa- ja külaelu olulisust Saare maakonnas.

Aasta küla 2019 aunimetus antakse üle ühele külale, külade piirkonnale või alevikule, mis paikneb Saare maakonnas ja on saavutanud silmapaistvaid tulemusi külaelu edendamisel.

Saare maakonna aasta küla tiitlile kandideeriva küla puhul eeldame kogukonna positiivset arengut, külasisest koostööd, küla arendusprojektide edukat elluviimist eelmise kolme aasta jooksul, ühistegevust külas ja koostööd kohaliku omavalitsusega, avatust ja tuntust maakondlikul või üleriigilisel tasandil ning kehtivat või koostamisel olevat küla/külade piirkonna arengukava.

Kandidaate saavad tuleva aasta 7. jaanuarini esitada kõik maakonna elanikud, mittetulundusühingud, kohalikud omavalitsused, sh ka osavallakogud ning muud organisatsioonid. Kandidaadiks saab esitada igast Saaremaa valla osavallast ja Muhu vallast ühe küla/külade piirkonna. Konkursile ei saa esitada aasta küla tiitlit juba omavat küla.

Ettepanekuid ootame vormikohasel ankeedil ja edastatuna MTÜ Saaremaa Kodukant meiliaadressil saarekodukant@gmail.com.

Aasta küla tiitli saaja tehakse teatavaks tuleva aasta 1. veebruaril toimuval galaõhtul Sandla kultuurimajas. Saare maakonna aasta küla 2019 tiitli pälvinud küla esitab Saaremaa Kodukant Eestimaa aasta küla kandidaadiks. Eestimaa aasta küla kuulutatakse kõigi kandidaatide hulgast välja järgmisel aastal toimuval Eesti külade maapäeval.

Reet Viira, MTÜ Saaremaa Kodukant juhatuse liige

Print Friendly, PDF & Email