Kaarma maanaised juubeldasid

Kaarma maanaiste selts tähistas laupäeval oma 25. sünnipäeva ja ühtlasi ka Kaarma koolihoone 95. sünnipäeva.

Seltsi pikaaegne eestvedaja Tiiu Kohu ütles Saarte Häälele, et praegu on seltsi hingekirjas 29 naist, kes kõik ka liikmemaksu maksavad. “Inimesed saavad vanemaks, osa on meie hulgast ka juba lahkunud. Päris noori, nagu öeldakse, lumehelbekesi, meie nimekirjas ei ole, aga meie üritustel nad ikka käivad,” lisas ta.

Kohu sõnul on Kaarma maanaiste selts olnud põhimõtteliselt kultuuriselts ja mitte kunagi poliitiline. Samuti pole naistel olnud eesmärgiks midagi püstitada või ehitada. “Aga me oleme kõik need aastad pidevalt koos käinud, üritusi ja igasugu ettevõtmisi korraldanud. Kaarma kirik, surnuaed ja maalinn on selline põnev kolmnurk, siitkandist on pärit palju kultuuriinimesi,” lausus Kohu.

Seltsil päris oma maja polegi olnud, praegu on naiste kasutada üks tuba endises Kaarma koolihoones, mille eest veel Lääne-Saare valla ajal sõlmitud lepingu järgi renti maksta ei tule. Sünnipäevapidu oli ühendatud Kaarma koolihoone 95. aastapäevaga. “Tahtsime, et pidu oleks natuke toekam, seepärast panime ka kooli oma projekti sisse,” ütles Kohu.

Print Friendly, PDF & Email