Sotsosakonna struktuur ei ole lõplikult lukus (23)

Eile asutuse struktuuri üle aru pidanud Saaremaa vallavalitsus ei soostu vallavolikogu poolt heaks kiidetud sotsosakonna juhtimismudeliga ja kavatseb jätkata ümberkorraldustega.

Abivallavanem Marili Niitsi sõnul on vallavalitsuse seisukoht, et sotsiaalvaldkonna parema toimimise nimel tuleb keskenduda kahe tugeva teenistuse loomisele, millel kummalgi on oma juht.

“Valitsus on jätkuvalt arvamusel, et sotsiaalosakonna juhataja ametikoht oleks olnud õigem koondada – senine praktika näitab, et kogu valdkonna töö, sh juhtimine, on vaja ümber korraldada. Kindlasti on vallavalitsuse eesmärk leida võimalikult hästi toimiv lahendus ja sellega tegeletakse,” lisas ta.

Vallavalitsus soovis ulatusliku struktuurimuudatuste eelnõuga muu hulgas kaotada sotsiaalosakonna juhataja ametikoha ja luua osakonna baasil kaks teenistust, mis alluksid otse abivallavanemale. Vallavolikogu otsustas neljapäevasel istungil aga ootamatult toetada Reformierakonna fraktsiooni liikme Tiina Luksi parandusettepanekut, mille kohaselt luuakse küll teenistused, kuid ametisse jääb ka osakonnajuhataja.

Parandus hääletati eelnõusse fraktsiooni Saarlane ja valitsuskoalitsiooni kuuluva Reformierakonna fraktsiooni häältega.

Print Friendly, PDF & Email