Alkokaupmehena esinenud kelm sai karistada (1)

Ennast alustava alkoholiärimehena esitlenud kelm pettis saarlaselt välja üle 7000 euro ja sai selle eest üleeile kohtus tingimisi karistuse.

“Kannatanule antud lubadusi Janek Hoff ei täitnud ning jättis saadud raha endale,” ütles prokurör Agnes Ollema-Barndõk.

Seega süüdistas prokuratuur ka varem sarnase kuriteo eest süüdi mõistetud 39-aastast Pärnumaalt pärit Hoffi kelmuses. Süüdistuses heitis prokuratuur Janek Hoffile ette seda, et ta lõi kannatanule teadvalt ebaõige ettekujutuse maksevõimelisest isikust, kes plaanib alustada tulusat alkoholi impordiäri. Täpsemalt seisnes plaan viski maaletoomises Soomest.

Kannatanu laenas tol ajal Kuressaares elanud Hoffile 2016. aasta oktoobrist 2017. aasta kevadeni 7635 eurot, mille mees sirgelt ära kulutas.

Kolmapäeval toimunud istungil kinnitas kohus prokuratuuri, süüdistatava ja tema kaitsja vahel sõlmitud kokkuleppe. Selle järgi karistas Pärnu maakohus Hoffi kahe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega tingimisi kolmeaastase katseajaga. Katseajal peab Hoff alluma kriminaalhooldaja järelevalvele. Süüdistatav on hüvitanud 635 eurot, ülejäänud 7000 tuleb mehel veel kuskilt leida.

Seejuures on teada, et Hoffil oli see juba mitmes korda kelmuste eest kohtu all olla. Viimati karistas Pärnu maakohus teda 2013. aastal raha väljapetmiste eest samuti tingimisi vangistusega. Toona oli tema kuritegevuse muster lihtlabane – mees laenas kümneid kordi erinevaid rahasummasid ja jättis kõik endale.

Kohus mõistis välja menetluskulud kogusummas 870 eurot. Kohtuotsus ei ole jõustunud.

 

Print Friendly, PDF & Email