Saaremaa andis Poiters´ile tõelise võrkpallilahingu (3)

JESS: Rauno Tamme, Eddie Rivera ja Siim Põlluäär rõõmustavad teenitud punkti üle.
Maanus Masing

Teisipäeval võrkpalli Challenge Cupi 1/16-finaali avamängus Prantsusmaa meeskonda Stade Poitevin Poitiers võõrustanud Saaremaa Võrkpalliklubi nimeka vastase ees aukartust ei tundnud, tuli 0 : 2 kaotusseisust välja, kuid tunnistas lõpuks siiski külaliste 3 : 2 paremust.

Enne Kuressaare spordihoones mängitud kohtumist ootas Saaremaad paljude hinnangul kindel 0 : 3 kaotus, kõige pessimistlikumad ennustasid, et saarlased ei saa geimis kümmet punktigi. “Karu oli küll suur, aga mesilased, kes läksid täna karu nõelama, olid teravad,” märkis peatreener Urmas Tali, kelle sõnul sutsasid nad kolmandas ja neljandas geimis nii valjusti, et prantslased pidid end viimases geimis tõsiselt kokku võtma.

Saarlased kaotasid kaks esimest geimi 19 : 25 ja 23 : 25. “Mängisime alla oma võimete ja see maksis kohe kätte,” tõdes Tali. “Eks iga asi kimbutas, aga rünnakul jäime ikkagi hätta, sest sellises mängus ei tohi 24 protsendiga lüüa. Kui sa tahad mängus olla, pead vastasest vähemalt rünnaku protsendilt üle olema, et see asi vähemalt natukene oleks enda kontrolli all.”

Kolmandas geimis tõi Urmas Tali Lukasz Makowski asemel väljakule Artis Caicsi ja Rauno Tammet asendas Helar Jalg. Prantslased juhtisid veel 20 : 16 ja omasid isegi matšpalli, kuid võõrustajad tulid raskest olukorrast välja ja võitsid 27 : 25. Ka järgmise võitsid saarlased 25 : 23, kuid otsustava geimi võitsid siiski külalised 8 : 1 eduseisust 15 : 10 ja sellega ka kogu kohtumise 3 : 2.

Saarlaste resultatiivseim oli üleplatsimehena Siim Põlluäär, kes tõi 26 punkti, Eddie Rivera panustas 19 punkti.

“Kolmas-neljas geim olid teist nägu ja mängupilt selline, kus nad pidid hakkama mõtlema, kuidas meist jagu saada,” selgitas Urmas Tali. “Rünnaku lahendused tulid läbi bloki, sest me ei olegi sellised võimsad kahemeetrised mehed, et peaksime kolme meetri peale sisse lööma. Meie käekiri on see, et oleme vastikud võrgu kohal ja kui tekib võimalus, siis ära lüüa. Aga kui Jochen Schöps võtab end kokku ja lööb kahe meetri peale ära, siis meie seda ei suuda.”

Tali sõnul peab järgmisel teisipäeval korduskohtumises mängima kogu aeg sellise tasemega nagu seekord kolmandas ja neljandas geimis. “Mõtlemist on küll, aga eneseusku said poisid juurde kõvasti. Kõik, kes täna ruudust läbi käisid, said mängust väärtuse omaette,” lausus ta.

Print Friendly, PDF & Email