Lugejad kaasatakse raamatukogu juhtimisse

Saaremaa raamatukogude ümberkorraldamine toob keskraamatukogu nõukogu liikmete hulka ka lugejate esindajad.

Saaremaa keskraamatukogu uue põhimääruse järgi suureneb asutuse senine nõukogu kolmelt liikmelt seitsmele, kellest kaks on lugejate esindajad. Vallavalitsuse kultuurinõunik Heli Jalakas ütles, et idee kaasata lugejagruppe tuli talle vabariigi teiste keskraamatukogude põhimääruste läbitöötamisel.

“Kuskil nõukogu koosseisus hakkas silma ja tundus hea mõttena,” selgitas ta ja lisas, et on ise mitmelt tuttavalt kuulnud, et nad sooviksid oma väga suure lugemuse põhjal täiendada raamatukogu kirjanduse tellimise valikut.

“Kuidas me sellise lugeja leiame? Raamatukogutöötajatel on kindlasti omad tähelepanekud ja soovitused, mida arvestades saame need inimesed leida ja nõukokku kutsuda. Ka mina tean juba täna mõnda, kellele võiks ettepaneku teha,” märkis Jalakas.

Print Friendly, PDF & Email