Aasta kodanik on Eva Truuverk

Kultuuriminister Indrek Saar kuulutas eile kodanikupäeva tseremoonial aasta kodanikuks Teeme Ära maailmakoristuspäeva ühe initsiaatori ja eestvedaja saarlase Eva Truuverki.

Eva Truuverk on maailmakoristuspäeva üks initsiaatoreid ja eestvedajaid ning Teeme Ära sihtasutuse juhataja.

Aasta kodanik 2018 aunimetuse pälvinud Eva Truuverk sõnas, et tal on suur au ja rõõm võtta vastu aasta kodaniku tunnustus kõigi Teeme Ära maailmakoristamisse panustanud inimeste esindajana.

“Usun, et Eesti 100. sünnipäeva puhul tegime tõesti suure kingituse Eestile ja kogu maailmale, tuues ühiselt koristama kokku 17 miljonit kodanikku 158 riigis. See on suurim aktsioon, mida eestimaalased kunagi on meie planeedil korraldanud. Suur tänu kõikidele mõttekaaslastele, osalistele ja partneritele, kelle abiga see võimalikuks sai,” ütles Truuverk.

Kultuuriminister Indrek Saare sõnul on Eesti juubeliaastal eriline heameel tõsta esile inimesi, kelle ideede, hoole ja tegude toel elame avatud, sõbralikus ja tulevikku vaatavas riigis, kus igal inimesel on võimalus vabaks eneseteostuseks.

“Tunnustan vastset aasta kodanikku Eva Truuverki, kelle juhtimisel kinkisid tugeva visiooniga, teotahtelised, endasse ja kaaskodanikesse uskuvad Eesti kodanikud kogu maailmale puhtama keskkonna ja uue võimsa tava: ülemaailmsed koristustalgud. Nad andsid ühtlasi ka meile usku ja kinnitust juurde, et väike suudab korda saata suuri asju: liita ühise eesmärgi ja väärtuste nimel tegutsema terve maailma,” ütles minister Saar.

Aasta kodanik 2018 aunimetusele esitati 14 kandidaati. Aunimetusega kaasneb sümboolne rahaline preemia ning Reti Saksa miniskulptuur “Ühiskonna õis”.

Eva Truuverk on sündinud 1970. aastal Kuressaares, ta õppis aastail 1977–1988 Kuressaare I keskkooli matemaatika-füüsika eriklassis.

Print Friendly, PDF & Email