Osavallakogu: raamatukogu on suhtlemispaik (6)

Pihtla osavallakogu on mures plaani pärast raamatukogu tööaega lühendada.

Pihtla osavallakogu on seisukohal, et raamatukogu ei ole üksnes raamatute laenutamise koht. Seal käiakse ka lihtsalt kokku saamas, omavahel vestlemas ja ühiselt ristsõnu lahendamas. Raamatukogude tööaja vähendamine on osavallakogu liikmete hinnangul maaelu väljasuretamise üks vorme.

Mihkel Tamm

Saaremaa valla kultuuri- ja spordiosakonna juhataja Mihkel Tamm tõdes, et raamatukogude roll maapiirkonnas on tõesti märgatavalt suurem kui üksnes raamatute laenutamine. “Raamatukogu on paljuski ka kohapealne infopunkt, kokkusaamise koht ja üksnes külastusarvude järgi ei ole ka ühtki ettepanekut tehtud. Struktuurimuudatuste algusest alates on olnud eesmärk, et ühtegi raamatukogu ei suleta ja sellest lähtuvalt on ka ettepanekud tehtud,” lausus ta.

Abivallavanem Helle Kahm kinnitas, et on nõus, et raamatukogud ei ole vaid raamatute laenutamise kohad, kuid samas toetab vald kooskäimise ja koostegemise kohtadena ka rahvamajasid ja seltsimajasid.

Print Friendly, PDF & Email