Kaasavast eelarvest raha skatepark´ile ja mänguväljakule (5)

Saaremaa vallavalitsus kinnitas eile lõplikult 50 000 euro suuruse kaasava eelarve tulemused, mille kohaselt läks raha Kuressaare rannaala betoonist skatepark´ile ja Ida-Niidu mänguväljakule. Kumbki projekt sai 25 000 eurot.

Tänavu andis oma hääle 541 inimest ehk 5 protsenti Kuressaare hääleõiguslikest elanikest. Iga osalenu pidi andma kaks häält ja seega kujunes häälte koguhulgaks 967 häält. “Kodanike aktiivsus võiks hääletusprotsessis mõnevõrra suurem olla,” nentis vallavalitsuse arenduse peaspetsialist Renate Pihl. “Arvestades, et keskmine hääletustulemus erinevate kaasavat eelarvet praktiseerinud omavalitsuste lõikes jääb kahe ja kaheksa protsendi vahele, on see siiski selline keskmine tubli tulemus.”

Suurem osa hääli anti elektrooniliselt, kuid oli ka paberil hääletamisi. Kokku esitati Kuressaare kaasavasse eelarvesse tänavu 22 ideed, millest teemakomisjon sõelus välja 11 ettepanekut, mis läksid rahvahääletusele. 2019. aastast laieneb kaasav eelarve kogu Saaremaa vallale ning valla eelarves on selleks hetkeseisuga ette nähtud koos teavituskuludega 100 000 eurot.

Toetuse saanud projektidest peaks Kuressaare rannaalale juba järgmisel aastal kerkima MTÜ Eesti Tänava­spordi Liit rajatav atraktiivse disainiga betoonist skatepark. Park on disainitud Skatepargid OÜ ja Eesti tänavaspordi liidu spetsialistide poolt ning mõeldud rula, BMX-i, trikitõukeratta ja trikirulluiskudega sõitmiseks. Projekti kaasavas eelarves vedanud Maris Rebeli sõnul on betoonist pargiga tegelemise algus plaanitud aprillikuusse.

Ida-Niidu avaliku mänguväljaku kaasajastamise ja renoveerimise idee taga on KÜ Mooni 1 ja Kuressaare Elamute Hooldus KÜ Õie 5 ja Niidu 12 kaudu. Projekti käigus paigaldatakse mänguväljakule erinevad atraktsioonid ja renoveeritakse mänguväljaku aed, paigaldatakse uued pingid, korrastatakse valgustus. Võimaluste piires on lubanud panustada ka korteriühistud ise.

 

Print Friendly, PDF & Email