Noortetunnustuse pälvisid Artur Müür ja Laagri Elamus

TUNNUSTUS: Sten Kongas on Kuressaare gümnaasiumi hea õppeedukusega õpilane, kes on mitmekülgselt aktiivne ka väljaspool õppetööd. Tunnustuse annavad üle Raivo Peeters ja Helle Kahm.
Merle Simmer

Eile õhtul tunnustas Saaremaa vallavalitsus Aste klubis maakonna noortevaldkonna silmapaistvamaid tegijaid. Noortevaldkonna 2018. aasta tegijatest tunnustati Artur Müüri, Kuressaare noortemalevat ja mittetulundusühingut Laagri Elamus.

Artur Müür on asutanud puhkpilliringid Tornimäel, Orissaares ja Liival. Tänu tema aktiivsele värbamisele ja organiseerimisele tegelevad noored regulaarselt puhkpillimuusikaga.

Tänu Kuressaare noortemalevale said aga möödunud suvel kolme nädala jooksul töötegemise ja vaba aja ettevõtmiste kaudu oma oskusi ja tööharjumusi arendada 59 noort, kelle keskmine vanus oli 14,7 aastat.

MTÜ Laagri Elamus pälvis tunnustuse nutivaba ja tervislikku eluviisi propageeriva elamuslaagri eest, mille korraldasid Marit Berendson, Kristel Peel ja Eliisa Siim, kes panustavad oma tööga Saaremaa laste tervisesse ja heaolusse, tehes seda läbimõeldult ja vastutustundega.

Lisaks neile tunnustati hea eeskuju kategoorias Luise Allet ja Sten Kongast.

Luise Alle on aktiivne, rõõmsameelne ja töökas Kuressaare Vanalinna kooli õpilane, kes tegutseb ja toimetab erinevates valdkondades, tal on ka head tulemused õppetöös. Luise kuulub Saaremaa kodutütarde organisatsiooni juba aastast 2013 ja on seal väga aktiivne. Oma eeskuju ja tegutsemisega on ta suurendanud huvi kodutütarde tegevuse vastu oma koolis.

Luise hobid on ka laulmine, etlemine ja joonistamine, milles ta on saavutanud edukaid tulemusi konkurssidel.

Sten Kongas on Kuressaare gümnaasiumi hea õppeedukusega õpilane, kes on mitmekülgselt tegus ka väljaspool õppetööd. Ta on aktiivselt tegev robootikas, olles juhendanud nii maakonna põhikoolide õpilaste robootikaprojekti töötuba kui ka õpilaste robootikavõistkonda.

Tema suurt õpihuvi näitab muu hulgas see, et sel õppeaastal alustas ta õppimist rahvusvahelisel e-kursusel. Ta on aktiivselt tegev õpilaste algatusel loodud kooli Media-grupis. Lisaks on ta aastaid tegev olnud kooli õpilasesinduses ja aidanud korraldada KG minifilmifestivali.

Sten on aidanud ellu viia ka mitmeid teisi projekte ning jõuab ka tantsida rahvatantsurühmas Sõlesepad. Eelmisel õppeaastal alustas ta seoses oma uurimistööga “Viikingite igapäevaelu ja inimeste teadmised neist” päris viikingipaadi ehitust.

Kõik tunnustatud said valla tänukirja ja väikese heaolupakikese.

Print Friendly, PDF & Email