Lendkalad “lendasid” bussijaama lähistele (5)

LIPUD KALAPOES: Lõuna-Koreas elanud Vello Videvik on veendunud, et Lõuna- ja Põhja-Korea ühinemiseni ei lähe palju aega. Ta on kujundanud isegi lipu, mis kutsub korealasi ühinema.
MAANUS MASING

Akvaariumikaladega 56 aastat tegelenud maailmarändur Vello Videvik avas Kuressaare bussijaama lähistel Tallinna tänaval kalapoe nimega “Lendkala”.

Juba aastaid suviti Lõuna-Koreas elanud ning sealgi akvaariumikalu kasvatanud ja aretanud Videvik kolis neli aastat tagasi Salmele, kus rajas rahvamaja maanteepoolsesse ossa kunagise sideaparatuuri ruumidesse muljetavaldava akvaariumikalade kasvanduse.

Nüüdsest saavad kalahuvilised pisikesi ja suuremaid kalakesi oma akvaariumi jaoks osta Kuressaarest. Kogemustega kalaaretaja ja -kasvataja Vello Videvik annab huvilistele hüva nõu, kuidas kalade eest hoolitseda, rääkides ka vee-elanike hingeelust. Näiteks võib ta kinnitada, et kalad tunnevad oma hooldaja igal juhul ära.

Kaks aastat tagasi rääkis ennast kalahulluks nimetav Videvik Saarte Häälele (SH, 15.02.2016) kalade psüühikast ja psühhoenergeetikast. “Kui kalu vaadata, siis näedki, et nad jälgivad sind avali silmi,” rõhutas kalakasvataja.

Kahel viimasel talvel pakkus Videvik kalu müügiks Auriga keskuse teisel korrusel. “Seal sain teada, et inimesed on akvaariumikaladest huvitatud. Nüüd on mul siin suuremad võimalused huvilistele kalu näidata, neid tutvustada ja julgustada huvilisi kalu pidama. Ma võin loengut pidada raha küsimata,” toonitas Videvik.

Praegu on pisikeses ruumis 12 kahesajaliitrist akvaariumi. Kalahull andis teada, et Salmel on tal üle 200 akvaariumi, kus elab väga palju erinevaid tõuge ja liike. Kuressaare uuest kalapoest saavad huvilised osta mitut liiki skalaare. Omaniku sõnul on tal Salme kasvanduses 12 tõugu skalaare.

Peale skalaaride on poe akvaariumides veel kuldkalu, gupisid ja muid igasugu huvitavaid kalu.

Pood ei ole veel kaugeltki valmis. Uute akvaariumide jaoks on kohad olemas. Ruum mahutab 30 akvaariumi. Kui need paigaldatud, on ka huvilistel kalade soetamisel valikuvõimalused palju suuremad.

Print Friendly, PDF & Email