Helkurikõnd “Helkuriga sõbraks”

Saaremaa spordiliit, politsei- ja piirivalveamet ning Saaremaa vallavalitsus kutsuvad osalema 26. novembril kell 18 Kuressaare linnas, Saaremaa erinevates piirkondades ja Muhus toimuval üle-eestilisel helkurikõnniüritusel “Helkuriga sõbraks”, üritus on lisatud ka “Liikudes tervemaks” sarja.

Kuressaares algab kõnd politsei- ja päästemaja hoovist. Kuressaares on viis rada: üks ratta-, üks jooksu- ja kolm matkarada. Kõik retkes osalejad lõpetavad bussijaama parklas kuuse juures ja lõpetanuid ootab kuum tee.

Orissaares on kogunemine gümnaasiumi peaukse ees, Lümandas algab marsruut lasteaia juurest ja matkatakse asula keskusse. Muhus algab retk noortekeskuse eest ja toimub Liiva kandis ning matka lõpus ehitakse Liival helkuripuu.

Salmel kogunetakse kooli juures, kus räägitakse helkuri vajalikkusest ning liigutakse mööda kergliiklusteed Tehumardi poole ja tagasi. Helkuripuu ehitakse kergliiklustee ja koolimaja vahelisel alal.

Pärsamal saab retk alguse lasteaia juurest, kust liigutakse küla keskusesse poe juurde ja tagasi lasteaia juurde ning ehitakse helkuripuu. Ruhnus kogunetakse kooli juures ja marsruut kulgeb kooli juurest poodide juurde ja tagasi. Lõpuks ehitakse helkuripuu.

Print Friendly, PDF & Email