Leisi–Orissaare bussiliin võib muutuda aastaringseks

Leisi osavallakogu soovib Leisi ja Orissaare vahel hommikuti ühendust pidava bussiliini muutmist aastaringseks.

Ligemale kümneaastase vaheaja järel 1. septembris taaskäivitatud Leisi ja Orissaare vahelise bussiühenduse hommikused reisid kestavad kehtiva graafiku alusel septembrist maini. Põhja-Saaremaa elanikel on mööda rannamaanteed kulgeva liini üle hea meel, kuid inimesed tahaksid seda liini ka suvel kasutada, et Orissaarest Tallinna või Tartu bussi peale minna. Samuti vajavad Leisi– Orissaare liini inimesed, kes kasutavad seda bussi töölkäimiseks. “Meie töökohad on ju aastaringsed,” ütles Leisi osavallakogu liige Ingeli Stahl-Süld.

Ühtlasi soovib osavallakogu Leisi–Orissaare õhtuse bussi liinigraafiku muutmist. Praegu jõuab buss Leisist Orissaarde kell 18.55, samas kui Kuressaare–Tallinna kaugliin (nr 725) väljub Orissaarest 18.42. Seega peaks Leisi–Orissaare liini 20 minutit varasemaks sättima, et inimesed jõuaksid ka õhtul Tallinna bussile.

Saaremaa valla transpordinõunik Karl Tiitson ütles, et Leisi osavallakogu ettepanekud alles jõudsid vallavalitsusse ning seisukohta pole nende osas veel kujundatud.

Print Friendly, PDF & Email