JUHTKIRI: Töö südame ja hingega

Kes on valinud endale ametiks töö inimestega ja soovib seda hästi teha, sel peab olema oskust märgata, mõista ja hoolida. Peab jaguma empaatiavõimet ja kannatust.

Et lohutada, aidata, toetada, innustada. Kui vajalikest omadustest puudu jääb, on ehk targem valida muu ala.

Töö sotsiaalvaldkonnas pole selline, kus iga kord õhtul koju minnes saad ukse enda järel sulgeda ning mured ja päeva jooksul kogunenud emotsioonid selle taha oota­ma jätta. Sest kui teed inimestega seotud tööd südame ja hingega, võtad südamesse ja hinge ka nende inimeste muresid. Õnneks ka rõõme.

Meil siin saarte peal on palju neid sotsiaalalal tegutsevaid inimesi, kes oma tööd südame ja hingega teevad. Eile pälvisid aasta tegija tiitli kolm toimekat naist: Sirje Kiier, Tiina Raamat ja Siiri Rannama. Kõigile tublidele aunimetusi ei jagu. Küll aga on nad kõik väärt tänamist.

Print Friendly, PDF & Email