Triigi sadam saab kevadeks uue näo

Saarte Liinid uuendavad Triigi väikelaevasadama ning püstitavad kevadeks sadamasse ka uue sadamahoone ja kütusetankuri.

Väikelaevasadamas käib praegu akvatooriumi süvendamine, mida lisaks muudele rekonstrueerimistöödele korraldab firma BauEst. Sadam saab uuendamise käigus uue slipi, lõunamuuli ja slipi vahelise vertikaalseina, nõlvakindlustuse muuli akvatooriumipoolsele osale, täiteala koos merepoolse kaldakindlustusega ning kaks uut ujuvkaid.

EAS toetab väikelaevasadama uuendamist 200 000 euroga, Saarte Liinid investeerivad oma vahenditest 115 000 eurot.

Saarte Liinide juhatuse liige Jaanus Tamkivi ütles, et ilmselt saab väikelaevasadam valmis uue aasta alguses. “Loodame, et suvel hakkavad nad koos Triigi Filharmooniaga ilusasti koos tööle,” lisas ta.

Tööd lähevad Triigis aga kevadel edasi, sest sadamasse püstitatakse ka uus teenindushoone tualettide ja sadama tehniliste ruumidega. Lisaks on Saarte Liinidel plaan rajada kaile ka väike tankla, mida saavad kasutada nii mere- kui ka kuivamaasõidukid.

“Siis peaks Triigi olema üks viisakas väikelaevasadam,” lausus Tamkivi.

Print Friendly, PDF & Email