Ametikoolile medaleid ei tulnud (1)

Hollandis Euroopa hotelli- ja turismikoolide assotsiatsiooni AEHT aastavõistlustel osalenud Kuressaare ametikooli õpilastele seekord medaleid ei jagunud.

Võistluse formaadi järgi loositakse õpilased teistest riikidest pärit eakaaslastega ühte võistkonda. Ühest küljest annab see võimaluse teiste riikide koolidest kiirelt sõpru leida, saada rahvusvahelises keskkonnas meeskonnatöö kogemus, praktiseerida võõrkeelt ning näha kultuurilisi erinevusi. Teisest küljest lisab see tulemusele n-ö väikese loosiõnnefaktori.

“Kui sa juhtud tiimi kokku nõrgema võistlejaga, kes võib-olla ka inglise keelt ei räägi, siis on raske medalile jõuda. Meeskonnatöö punktid ja ühtne töötulemus kannatavad, kui üks võistkonnaliige kõik ära teeb ja teised on abiliste rollis,” tõdes ametikooli teabejuht Taavi Tuisk.

Aga medalid on tema sõnul siiski ainult üks põhjus, miks kooli eelarves on vahendid AEHT võistlustel osalemiseks.

Print Friendly, PDF & Email