Saarlased maailma parimate katusemeistrite seas (5)

Foto: ERAKOGU

Eesti võistkonnad saavutasid eelmisel nädalal Riias toimunud noorte katusemeistrite maailmameistrivõistlustel kolmanda koha metallkatuste ja esimest korda võistlusprogrammis olnud fassaadide ehitamise kategoorias.

Metallkatuste kategoorias olid Eestit esindamas saarlased Mario Heldemeel ja Andri Altmäe, kes tulid tihedas konkurentsis kolmandale kohale. Saarte Häälele rääkis Mario Heldemeel, et koos Andriga Eesti eest võistlema sattus ta Riias kohapeal. “Nägime teineteist esimest korda,” sõnas Heldemeel.

Esimesel päeval oli Heldemeele sõnul ülesandeks katuse juures vase kasutamine ehk tegeleda tuli korstna külgede ja seinatõstete lahendusega. Teisel päeval oli teemaks alumiiniumpleki kasutamine ehk aknaümbruste vormistamine. Kolmandal päeval oli aga n-ö vabakava ehk omalooming.

Mario Heldemeele hinnangul oli võistlus üsna keeruline ja pinge oli korralikult laes. “Sai vähe harjutatud, ei olnud piisavalt palju aega oma töö kõrvalt,” märkis ta. Üldse on ta alaga tegelenud neli aastat. “Ise olen tulemusega väga rahul,” kinnitas Heldemeel.

Noorte katusemeistrite maailmameistrivõistlusi korraldab üle maailma katusematerjalide tootjaid ja müüjaid ühendav organisatsioon IFD (International Federation for the Roofing Trade). 13.–16. novembrini Riias toimunud noorte katuseehitajate MM oli järjekorras juba 27. Võisteldi kivikatuste, plekk- ja lamekatuste ning fassaadide ehitamises.

 

Print Friendly, PDF & Email