Sareta omanik sai valskuse eest trahvi (16)

Bussifirma Sareta juht Henno Liiv sai politseilt trahvi, sest sõitis Kuressaares bussiga, millel olid kõik võimalikud puudused. Kuressaare politseijaoskonna juhtivuurija Ahti Lepp ütles Saarte Häälele, et 9. augustil Kuressaares kinnipeetud bussil oli läbimata tehnonõuetele vastavuse korraline kontroll.

“Samuti puudus sõidukil liikluskindlustus ja bussile oli paigaldatud sellele mittekuuluv registrimärk. 78-aastase juhi suhtes alustati väärteomenetlust ja talle määrati rahatrahv,” rääkis Lepp. Henno Liiv kinnitas Saarte Häälele, et trahv ei olnud kuidagi seotud Sareta otsusega lõpetada oktoobris liinibussiliiklus Kuressaare ja Tallinna vahel.

Septembris oli Sareta veel seda meelt, et lõpetab liini nr 466 teenindamise vaid ajutiselt, 25. septembrist 1. oktoobrini, kuid maanteeamet ei olnud sellega nõus. Nimelt sätestab ühistranspordiseadus, et liini teenindamisest saab ainult loobuda sellest 90 päeva ette teatades.

Sareta saatiski seepeale oktoobri keskel taotluse liiniloa kehtetuks tunnistamiseks, viidates vahendite puudumisele ja majanduslikele raskustele. Kiirkorras andis maanteeamet selleks kooskõlastuse. Liini võttis üle Estonian Lines.

Saarte Hääl kirjutas juba 2016. aastal, et Saretat ähvardab liiniloast ilmajäämine, kuna maanteeamet tuvastas koos politseiga korduvalt mitmeid rikkumisi Sareta bussidel.

 

Print Friendly, PDF & Email