Kuressaare 8. fotopäev tuleb uues kuues

Laupäeval, 24. novembril kell 11–17 toimub Kuressaare kesklinnas Edukontoris suur pildistamise õppepäev. Päevakorras on kolm koolitust, kell 11 algab töötubadesse registreerimine, Looduse Aasta 2018 fotoalbumi ning Nikoni uute kaamerate Nikon Z7 ja Nikon P1000 tutvustamine.

Kell 12–13.30 fotostuudios Klöps “Lõpeta otsimine, alusta leidmisega!”. Fotograaf Aivar Pihelgas jagab näpunäiteid, kuidas naise- või meheportreed põnevalt jäädvustada ning selgitab, et tänapäevase tehnika ja stuudiovalgusega saab hakkama iga inimene, kes tunneb fotograafia algtõdesid. Stuudio võib luua kuhu iganes: koju, tänavale, metsa.

Kell 12–13 Ankru ruumis “Sotsiaalmeediasse postitatava foto jaoks pole mõõte. Mobiiltelefoniga pildistamise võlu!”. Fotograaf Jaak Nilson räägib telefoniseadetest, põgusalt fotograafia põhitõdedest, kompositsioonist, portreest, selfist ja paljust muustki.

Kell 14–16 Paadi ruumis “Fotojutustus – digikujutise retušeerimine – kuidas trikitada…”. Juhendavad fotograafid Valmar Voolaid ja Lembit Michelson. Võtke kaasa mälupulgale salvestatud faile, et neid koos töödeldes parendada.

Fotopäeva lõpetame raamatu “Praktiline fotograafia” (Varrak, 2014) tutvustamisega. Raamatu autor Aivar Pihelgas räägib, kui tähtis on suuta piltide kaudu jagada tunnet ja emotsiooni vaatajatele.

Fotopäev on tasuta. Lisainfo: http://foto.akriibia.ee/fotopaev_kuressaares/.

Õie Õll, Foto- ja disainistuudio Akriibia projektijuht

 

Print Friendly, PDF & Email