Maletajatel võistlusterohke nädal

Mitmest asjaolust tingituna kuhjus möödunud nädalale viis erinevat malevõistlust. Kaalukaim neist oli piirkondlik malevõistlus endiste valdade sama võistluse asemel. Sellest oleks esmakordselt võinud osa võtta ka Kuressaare linn. Paraku puuduliku informatsiooni tõttu linna esindust väljas polnud.

Võistlemas olid ainult viie piirkonna neljaliikmelised esindused. Parim oli konkurentsitult Kaarma. Ainult Mustjalale loovutati üks punkt ja esikohale tuldi 15 punktiga 16 võimalikust. Võistkonnas mängisid Jüri Janson, Milde Burkova, Olev Kiirend ja Tiia Müürisepp. Teine oli Kärla (Mihkel Ojakäär, Enno Niit, Väino Uljas, Heli Armus) 8,5 ja kolmas naismaletajata võistelnud Pihtla (Martin Kallas, Jaak Turja, Jüri Raev) 6 punktiga. Leisi kogus 5 ja Mustjala 4,5 punkti.

Üle 60-aastaste seenioride maakonna meistrivõistlustel osales kuus maletajat. Medalisaajad olid: 1. Ülo Tuulik 4,5 p; 2. Jaak Turja 4 p; 3. Milde Burkova 3,5 p.

Järjekordsed turniirid toimusid maakonna välk- ja kiirmale esivõistluste sarjas.

Välkmales võitis esimese turniiri valitsev meister Aivar Sõrm 7 punktiga 8 võimalikust 6 punkti kogunud Ülo Tuuliku ees. Teisel turniiril tuli tal kohta jagada Ilkka Mustoneniga, kui mõlemad said 9 punkti 12 võimalikust. Seekord oli kolmas 8 punkti kogunud Hendrek Kelder.

Kiirmales on kolme turniiri järel parimal positsioonil Ilk­ka Mustonen ja Rain Kilumets. Kui Mustonen võitis esimese turniiri täiseduga, siis kolmandal turniiril sai samaga hakkama Kilumets ning jõudis üldarvestuses oma peakonkurendile järele.

Juuno Jalakas

Print Friendly, PDF & Email