Loomakalmistu Kudjapele (3)

Saaremaa vald kavandab lemmikloomade kalmistu asupaigaks Kudjape alevikus Pähklimetsa tee ääres asuvat veidi enam kui hektari suurust kinnistut.

Maatükk asub Kudjape kalmistust üle Pähklimetsa tee lõuna pool. Kuna ala jääb kaitseala – Kudjape tammiku – koosseisu, küsib vallavalitsus kooskõlastust keskkonnaametilt. Saaremaa vallavalitsuse soov on piirata ala osaliselt puidust piirdeaiaga ja hooldada niitmisega matmisaladele viivaid kõnniradasid.

Vallavalitsuse majandus- ja haldusosakonna juhataja Mikk Tuisk sõnas, et eelarves on loomade kalmistu jaoks olemas 10 000 eurot, mille saab ka järgmisse aastasse edasi kanda. “Seda summat ei tahaks väga ületada. Valmimise kohta ei oska veel midagi öelda enne, kui asukoha selgeks saab,” lausus Tuisk.

Print Friendly, PDF & Email