Oktoobris sai puugihaiguse 70 inimest

Oktoobris diagnoosisid tohtrid Saare maakonnas puukborrelioosi 68 ja entsefaliidi kahel inimesel.

Kogu Eestis tõi oktoober 453 uut Lyme`i tõve juhtu. Kõige rohkem on uusi haigusjuhtusid registreeritud Tallinnas – 107. Pärnumaal oli neid 69 ja Harjumaal 66. Seevastu Narvas ei läinuid kirja ühtki borrelioosijuhtu. Entsefaliit diagnoositi kogu Eestis 12 inimesel.

23 inimest said kinnituse, et põevad tuulerõugeid. Eestis kokku registreeriti 305 haigusjuhtu.

Kui mandril on ülemiste hingamisteede ägedateks nakkusteks nimetatavate viirushaiguste hooaeg käes ning Eesti peale registreeriti 15 591 haigusjuhtu, siis vaid murdosa nendest ehk 183 läks kirja Saare maakonnas. Vaid Hiiumaal oli haigestunuid vähem, 110.

Loomad puresid Saare maakonnas kolme inimest, kogu Eestis oli hammustada saanuid 93.

Print Friendly, PDF & Email