Koer Mati harjub hoiukoduga

Kuressaares märjal õuel püstijalu maganud koer, kes veterinaarkeskuse otsusega omanikelt mullu detsembris väärkohtlemise tõttu ära võeti, elab praegu hoiukodus.

Mullu detsembris kirjutas Saarte Hääl Kevade tänaval elanud segaverelisest koerast, kes oli sunnitud külma ja vihmaga magama püstijalu õues, kuna kuuti loom ei mahtunud ja kuiva aset tal ei olnud. Koer sai ajutise eluaseme MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu varjupaigas ja uue nime – Mati.

MTÜ Lemmikloomade Turvakodu juhatuse liikme Edit Annusveri sõnul võttis juunis turvakoduga ühendust Liis Laid, kes hakkas Matiga jalutamas ning siis koertekoolis käima. Septembrist elab koer hoiukodus.

Liisi Laid rääkis Saarte Häälele, et praegu harjutab ta endist õuekoera korterieluga, käies loomaga palju jalutamas. Laid kutsub koera, kelle ametlik nimi on küll Mati, Mardiks – tema sõnul reageerib loom sellele nimele paremini.

“Mart käib mul aina kannul ja nurub pai,” lausus Laid, lisades, et agressiivset käitumist ta looma juures täheldanud ei ole.

Print Friendly, PDF & Email