KG näitetrupile Viimsist laureaaditiitel

OMANÄOLINE: KG 5.d klassi trupp on lavale toonud teistest eristuva ideega lavastuse.
Foto: GERT LUTTER

Nädalavahetusel Viimsis toimunud õpilasteatrite festivalilt Väike Lava 2018 tõi Kuressaare gümnaasiumi 5.d klassi trupp Kena koju mitu väärtuslikku auhinda.

Lelet Aaviku juhendatud trupp pälvis lavastusega “Rohkem kui tuhat sõna” ühe kolmest laureaaditiitlist ehk Suure Vaala, mis lisaks saarlastele omistati veel Kuusalu keskkooli algklasside näiteringile (juhendaja Saima Kallionsivu) ja Lindi lasteaed-algkooli 5. klassi näitetrupile (juhendaja Ene Säde).

Peale selle võitis Kena juhendaja ja lavastaja Lelet Aavik Saima Kallionsivu ja Kaire Leetsari kõrval ühe kolmest lavastajapreemiast. Festivalil osales 21 truppi, vanuses 1.–6. klass. Etendusi hindasid Ivo Eensalu, Maret Oomer, Maiu Küngas ja Marten-Egert Vahtla.

“Žürii kiitis etenduse omanäolisust ja teistest eristuvat ideed, lavastust ja laste suurepärast esinemisoskust. Etendus läks hinge nii publikule kui ka näitlejatele endile,” ütles Lelet Aavik Saarte Häälele. Kevadel esindas Kena sama etendusega Saare maakonda ka üle-eestilistel harrastusteatrite liidu korraldatud teatripäevadel, kus pälvis samuti laureaaditiitli ja lavastajapreemia.

Print Friendly, PDF & Email