Vallavalitsus vabanes hooldekodu juhatajast (31)

KAIE LEPP maikuus 2016, mil Saaremaa Valsi piduliku avamiseni jäid loetud päevad.
MAANUS MASING

Saaremaa vallavalitsusele kuuluv hooldekodu Saaremaa Valss jäi ilma seda asutamisest saadik juhtinud juhatajast Kaie Lepast, kellele said saatuslikuks suhtlemisprobleemid ja suur kaadrivoolavus asutuses.

Ametlikult leppisid Saaremaa Valsi omaniku, SA Lääne-Saare Hoolekanne nõukogu ja Kaie Lepp kokku ametist lahkumises poolte kokkuleppel ja selleni viivate sündmuste kohta selgitusi ei jagata.

Sihtasutuse nõukogu esimees Koit Voojärv kinnitas Saarte Häälele, et nõukogu otsusele vastavalt kokkuleppele tema lisakommentaare ei jaga. Vaikida lubas Voojärvele ka Kaie Lepp, kelle viimane tööpäev Saaremaa Valsis on homme.

Kaie Lepp ise viibib praegu korralisel puhkusel ning tema kohuseid täidab Saaremaa vallavalitsuse sotsiaalosakonnas eestkostespetsialistina töötav Tiina Saare.

Lääne-Saare vallavalitsuse asutatud Saaremaa Valss avati juunis 2016, Kaie Lepp astus konkursivõidu järel ametisse paar kuud varem. “Kaie Lepa kasuks rääkisid tema kogemused sotsiaaltöö valdkonnas, aga ka hea juhikogemuste pagas,” ütles toona Lääne-Saare valla abivallavanem Tiina Luks.

Kuni 2014. aasta jaanuarini oli Kaie Lepp Eesti töötukassa Saaremaa osakonna juhataja. Pärast sealt lahkumist töötas ta Sõmera Kodus tegevusjuhendajana. 2015/2016. õppeaastal omandas Kaie Lepp hooldustöötaja paberid Kuressaare ametikoolis, töötades õpingute ajal tegevusjuhendajana sihtasutuses Kuressaare Hoolekanne.

Saarte Häälele teadaolevalt oli Kaie Lepp nõudlik juht ja juba Lääne-Saare vallavalitsusel tuli klaarida tema teravaid vastuolusid alluvatega. SA Lääne-Saare Hoolekanne nõukogul tuli hiljemgi korduvalt muretseda hooldekodu suure kaadrivoolavuse pärast, mistõttu pidi juhataja puuduvate töötajate töö ise ära tegema. Kuna olukord ei paranenud, tuli nõukogul 5. oktoobril langetada otsus juhataja väljavahetamiseks.

Hooldekodu juhataja kohale kuulutatakse lähiajal välja avalik konkurss.

Print Friendly, PDF & Email