Salme kooli esimene juht sai oma pingi (4)

AITÄH: Salme kool tänas esimest direktorit Arno Vinnit nimelise pingiga.
Mariliis Oder

Salme põhikooli laupäeval peetud 30. juubelisünnipäeva läbivaks sõnumiks oli teenekate õpilaste ja töötajate meenutamine.

Kooli direktor Aare Martinson märkis oma sõnavõtus, et Salme kool on tugev kool ja võib julgelt tulevikule vastu astuda. Martinson andis üle valla ja kooli tänukirjad 30 aastat töötanud ning ka väiksemaid ümmargusi tööjuubeleid tähistavatele õpetajatele-töötajatele.

Rohkem kui sadakonna vilistlase ja õpetaja osavõtul avati esmalt koolimaja fuajee seinal kooli kiitusega lõpetanute nimedega plaadid. Seejärel anti üle üllatuskingitus kooli esimesele direktorile Arno Vinnile, kellel on nüüdsest koolimaja ees nimeline pink. Aastatel 1987–2005 direktor olnud Vinni ütles, et ei oleks osanud sellist meeldivat kingitust uneski näha. Nüüd ei saavat enam koolimajast niisama mööda minna, tuleb ikka tulla, istuda ja meenutada.

Salme koolimaja saab veel viimaseid aastaid kanda ka Saaremaal viimati uues koolimajas avatud kooli tiitlit. Pärast 1988. aastal avatud Salme põhikooli pole üheski asulas täiesti uut kooli ehitatud ja avatud. Uue hoonena on püsti pandud vaid Aste koolimaja, mis kerkis vana koolimaja kõrvale pärast selle põlengut. 

Tulevikus saab Saaremaa uusim koolimaja ehitatavast riigigümnaasiumi hoonest.

Print Friendly, PDF & Email