Indrek Kasela: jätke see 3euroste kohvide joomine!

Eesti probleem on elukallidus. Näiteks toit, mis meil on tänu käibemaksule 20% kallim kui Hispaanias. Kütuse hind on sama, mis Soomes. Aga miks ta on? Mitte sellepärast, et kusagil maksab naftabarrel sada dollarit, vaid sellepärast, millised maksud Eesti on sinna otsa pannud.

Täna lähed Telliskivisse ja võileib maksab 5,5 eurot. See on sama hind kui Londonis? Tulge mõistusele, jätke see kahe-poole ja kolmeeuroste kohvide joomine ära. See ei ole normaalne. Me peaksime võitlema hinnatõusuga rohkem.

Näitame oma protesti hinnatõusu vastu sellega, et ostame asju internetist ja ostame toitu poest, kokkame kodus või saadame sõbra Lätti. Aktiivne kodanikuvastupanu hinnatõusule on ikkagi kõige edukam. Seda võiks teha.

Meil on Eestis tegelikult väga hea tööjõuturg, töölepingusõbralik. Soomes meil on tehases enamik inimesi läbi renditööjõufirma. Seda me tegelikult ei tahaks. Me tahame saada häid pikaajalisi, mõlemat poolt austavaid töösuhteid. Meil ei ole Nõukogude Liit, kus põhiseadus ütleks, et sa pead mulle tööd andma. Kui sa ei ole konkurentsivõimeline, siis ma ei anna sulle tööd.

Indrek Kasela omab Saaremaal kinnisvara ja tegeleb siin ettevõtlusega.

Refereeritud portaalist Geenius.ee

Print Friendly, PDF & Email