Kohus karistas Taavi Sõnajalga tingimisi vangistusega (15)

Harju maakohus mõistis tänavu suvel tänaval teist meest tulistanud Taavi Sõnajala süüdi avaliku korra raskes rikkumises ja karistas teda tingimisi vangistusega.

Kolmapäevasel istungil kinnitas Harju maakohus kokkuleppe, mille kohaselt mõisteti 34-aastasele Sõnajalale üks aasta ja kümme kuud vangistust tingimisi, kohe ärakandmisele kuulub neli kuud vangistust, edastas kohtu pressiesindaja. Ülejäänud osa karistusest ei pöörata reaalselt täitmisele, kui Sõnajalg ei pane kahe aasta pikkuse katseaja jooksul toime uut kuritegu ning täidab sätestatud kontrollnõudeid ja kohustusi.

Lisakaristusena võeti Sõnajalalt relva ja laskemoona soetamise, hoidmise, edasitoimetamise ja kandmise õigus neljaks aastaks.

Ka peab Taavi Sõnajalg hüvitama 2025 eurot varalist ja mittevaralist kahju ning tasuma riigi tuludesse menetluskulud 750 eurot. Kohtuotsus ei ole jõustunud.

Süüdistuse kohaselt tekkis selle aasta 30. juuni hommikul Tallinnas Pärnu maanteel asuva kohviku juures inimeste vahel sõnavahetus, mille käigus võttis Sõnajalg autost tema nimele registreeritud tulirelva Sig Sauer. Sõnajalg lähenes ja sihtis 17-aastase neiu ja tema selja taga seisva 26-aastase mehe poole.

Hirmunud neiu kükitas maha ning samal ajal tulistas süüdistatav relvast, tabades mehe õlga. Samuti sihtis Sõnajalg relvaga tänaval viibinud kõrvalisi inimesi, kes olid seetõttu hirmul ning varjusid lähedal olevate sõidukite taha või jooksid eemale.

Kiirabi viis läbiva lahtise haavaga kannatanu haiglasse.

Print Friendly, PDF & Email