Purjutajad sõitsid autode ja ratastega

Saaremaa politseinikel tuli nädala jooksul tegelda mitme roolijoodikuga, kuid ka keset ööd purjuspäi jalgratta sadulasse roninud teismelistega.

Nimelt jäid 19. oktoobri öösel kella poole kolme paiku Kuressaare linnas politseipatrulli vaatevälja kaks jalgratturit, 18-a noormees ja 19-a neiu, kes juhtisid jalgratast joobeseisundis. Lisaks puudusid ratastel tuled. Mõlema ratturi suhtes alustati väärteomenetlust.

Jalgratta juhtimine joobeseisundis on keelatud ja karistatav tegu.

15. oktoobri hommikul toimunud ”Kõik puhuvad” politseireidi käigus kontrolliti Orissaare alevikus 25-aastase mehe juhitavat sõiduautot ja selgus, et juht oli alkoholijoobes. Lisaks puudus mehel vastava kategooria mootorsõiduki juhtimisõigus. Juhtunu osas alustati kriminaalmenetlust.

19. oktoobril kella poole 12 paiku teatati sõiduautost, mis kaldus vastassuuna vööndisse ja vingerdas teel. Politseipatrull peatas 45-aastase mehe juhitud sõiduki Lahekülas ja juhil tuvastati alkoholijoove. Mees oli teel tööle ja tunnistas, et oli sama päeva hommikul joonud koduveini. Juhtunu osas alustati kriminaalmenetlust ja juht peeti 48 tundi kahtlustatavana politsei arestimajas kinni.

21. oktoobril kell 10.40 peatas patrull Kuressaare Ringtee 4. kilomeetril 60-aastase mehe juhitud sõiduauto, kuna sõiduki sõidustiil äratas tähelepanu. Jälle selgus, et juhi väljahingatavas õhus oli alkoholisisaldus sedavõrd kõrge, et tuli alustada kriminaalmenetlust.

22. oktoobri öösel kell 2.10 kontrollis patrull Nasva külas sõiduautot, mida juhtis kaine 17-aastane noormees. Tal on küll liiklusseaduse mõttes piiratud juhtimisõigus, kuid tal ei olnud kõrval seaduslikku esindajat. Lisaks olid autos kaassõitjatena viis alaealist noort, kõik alkoholi tarvitanud. Juhtunu osas alustas politsei väärteomenetlust, mis peaks loo tagamaad välja selgitama.

”Viimase kolme juhtumi puhul võeti seaduserikkujatelt ära ka sõiduvahend, mis hilisema menetluse käigus on võimalik süüdimõistva otsuse korral isikutelt ka konfiskeerida kui süüteo toimepanemisvahend,” ütles Kuressaare politseijaoskonna piirkonnavanem Meelis Juhandi.

Nädalaga juhtus neli liiklusõnnetust, millest kolm olid kokkupõrked metsloomaga.

Print Friendly, PDF & Email