JUHTKIRI: Koodinädal toob rõõmu

Programmeerimisega alustamine ja ahelreaktsioonide ehitamine võib olla jõukohane ka tavalistele algklassiõpilastele, kes ehk sugugi iga päev sellise ettevõtmisega kokku ei puutu. Ja ahelreaktsiooni ehitamisel võib kasutada täiesti harilikke asju, mida kodustki leida võib. Olgu nendeks asjadeks pallid, doominokivid või pappkarbid. Peaasi, et nende abil liikumist edasi anda saab. Nõuab küll nuputamist, katsetamist ja hästi sujuvat meeskonnatööd, aga kui idee ka praktikas toimib, on rõõmu palju.

Eile Euroopa koodinädala raames alanud programmeerimise ja robootikapäevad Kuressaare gümnaasiumis toovad koolisügisesse elevust ja hasarti. Põnevaid ettevõtmisi on kavas palju. Mine tea, ehk avastab nii mõnigi praegune koolijüts just tänu koodinädalale oma kutsumuse.

Print Friendly, PDF & Email