Ametiühing: TS Laevad valetab!

Eesti meremeeste sõltumatu ametiühing (EMSA) nõuab TS Laevade juhtkonnalt avalikku vabandust ja ähvardab riigifirmat kohtuga juhul, kui viimane ei tagane kolme tööpäeva jooksul viimastel päevadel meedias väljaöeldud väidetest.

EMSA süüdistab suursaarte ja mandrivahelist parvlaevaühendust opereerivat riigifirmat TS Laevad ETV uudistesaates “Aktuaalne kaamera” ja ajalehes Äripäev valeväidete esitamises. Seejuures nõuab ametiühing, et ettevõte lükkaks antud väited ümber samades meediakanalites kolme tööpäeva jooksul oma kulu ja kirjadega.

“Juhul kui TS Laevad OÜ ei leia võimalust antud meediaväljaannetes meie poolt palutud tähtaegade jooksul ja viisil esitatud valede faktiväidete ümberlükkamiseks, siis pöördub EMSA kahjunõudega kohtusse,” kirjutab EMSA esimees Jüri Lember riigifirmale esitatud taotluses.

Ametiühingu hinnangul on ettevõte oma väidetega tugevalt kahjustanud nende mainet. “Eeltoodud ja tegelikkust moonutavate faktiväidetega on TS Laevad OÜ kui tööandja soovinud kahjustada Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu mainet ja halvustada meie liikmeskonna õiglasi nõudeid töötasu tõstmiseks,” seisab kirjas.

TS Laevad teatas teisipäeval, et peatas läbirääkimised EMSA-ga ning pöördus riikliku lepitaja poole, kuna alates selle aasta märtsist kestnud läbirääkimised ei ole viinud kollektiivlepingu sõlmimiseni.

Ametiühing vastas seejärel kolmapäeval riigifirma teatele, süüdistades TS Laevade juhtkonna liiget ebaeetilises käitumises ja selles, et ettevõtte töötajatele pakuti erinevaid hüvesid, et vabaneda kollektiivlepingu sõlmimisest ametiühingu vahendusel.

Print Friendly, PDF & Email