Viirushaiguste hooaeg kogub jõudu

Septembris pöördusid Saare maakonna elanikud hingamisteede viirusnakkuste tõttu tohtrite poole vaid 108 korral, samas kui Eestis kokku täheldati haigusjuhtusid üle üheteistkümne tuhande.

Terviseameti andmeil haigestus septembris kogu Eestis ülemiste hingamisteede ägedatesse nakkustesse 11 026 inimest. Ligi kolmandik haigusjuhtudest, üle 3700, läks kirja Tallinnas. Üle 1400 tõbise pöördus tohtrite poole Harjumaal ning pea poolteist tuhat Tartumaal.

Väikseim oli nakatumiste arv aga Hiiumaal – 77.

Kui hingamisteede viirusnakkuste osas on Saare maakonnas diagnoositud juhtude arv Eesti väiksemaid, siis puukborrelioosi nakatumiste rohkuse poolest kuulub saarlastele Eestis kolmas koht. Maakonna tohtrid registreerisid 50 Lyme´i tõve juhtu. Vaid Tallinnas ja Harjumaal läks neid kirja enam: vastavalt 95 ja 55. Kokku diagnoositi borrelioos Eestis 371 inimesel.

20 entsefaliidijuhust kaks registreeriti Saare maakonnas, viis juhtu aga Tallinnas ja sama palju Pärnumaal.

Print Friendly, PDF & Email