Valjala pritsumehed paluvad abi depoo kütmiseks

MTÜ Vabatahtlik Tuletõrje Selts Valjala Pritsumehed palub Saaremaa vallalt abi depoo küttearvete maksmisel, kuna need on osutunud oodatust suuremaks.

Selts tegutseb Valjala põhikooliga samas majas. Depoo väljaehitamisel otsustasid pritsumehed kasutada kooliga sama küttesüsteemi, kuid eelmine kütteperiood tõi ebameeldiva üllatusena ootamatult kopsakad küttearved. Need osutusid suuremaks kui seltsile kvartalis riigi poolt makstav toetus.

“Meile on see kallis,” nentis MTÜ VTS Valjala Pritsumehed juhatuse liige Margus Mäeots, kelle sõnul on selts eelmise perioodi arved tasunud. Aga kui maksta ei jõua, siis kütet kasutada ei saa ning kui ruumides on miinuskraadid, siis ei jää muud üle, kui tuletõrjeautol veed välja lasta ja oodata sooja aja tulekut. “See vähendab aga kogukonnas kuni kevadeni turvatunnet, mida Valjala vabatahtlikud pritsumehed suudavad tänasel hetkel pakkuda,” tõdes Mäeots.

Samas on vabatahtlikud tuletõrjujad pooleteist aasta tegutsemisaja jooksul jõudnud palju. Lisaks valmivale tuletõrjedepoole on neil päästeameti abiga 2017. aastal saadud kaasaegsem tuletõrjeauto Scania, tänavu augustis aga metsakustutustöödeks GAZ 66. Seltsis on aktiivseid vabatahtlikke 15, lisaks koolitavad nad uusi huvilisi noori.

Print Friendly, PDF & Email