JUHTKIRI: Rallisaar

Taas elab ja hingab Saaremaa rallirütmis. Autospordisõprade jaoks on käes üks aasta tippüritusi. Paljude jaoks, eeskätt Saaremaa ralli fännidele, kõige tähtsam. Olgu see fänn siis saarlane või muhulane või tulgu kohale teiselt poolt Suurt väina.

Mis sellest, et käes on oktoobri teine pool – rallinädalavahetus on suvele omaselt rahvarohke. Kes tuleb tippsõitjatele kaasa elama, kes oma saare meestele pöialt hoidma, kes saabub kohale eeskätt selleks, et ralliga kaasnevat melu nautida.

Tänavune, 51. ralli on otsekui proovikivi – korraldajad on ju uued ja mõnigi asi varasemaga võrreldes teisiti. Näiteks kuulub ralli programmi kaks uut kiiruskatset: Metskülas ja Karujärvel. Kas ja kuidas uuendused ja muudatused end õigustavad ning mismoodi sõitjad, rallipublik ja kohalikud elanikud need vastu võtavad – eks saame näha.

Print Friendly, PDF & Email