ÜLESKUTSE: Hea sädeinimene!

Kutsun sind osalema osalusarutelul #kuidasmekestame. Uurime rahvastikutrendidega seotud fakte, jagame lootusi ja hirme, raamistame olulisemad probleemid ja mis tähtsaim, otsime koos häid ideid ja lahenduskäike, kuidas kogukonna elujõudu hoida. #kuidasmekestame arutelu ja ideede otsing on osa laiemast kogukondlikust arutelusarjast, mida tehakse üle Eesti. Arutelu toimub 15. oktoobril kell 16–20 või 28. oktoobril kell 14–18 Kuressaare Edukontoris.

Miks osaleda?

• Rahvastiku vähenemine puudutab meist igaühe elukorraldust. Juba praegu on koolides puudu õpetajatest, avalikke teenuseid tõmmatakse koomale, kauplused sulgevad uksi.

• Arutelus avanevad osalejate isiklikud kogemused, vaated ja arvamused. Sünergias saavad sündida uudsed ja innustavad lahendusideed.

• Ettepanekud ei jää jõude seisma, vaid liiguvad kokkulepitud teekonna kaudu otsustajateni. Mis on jõukohane, selle saame ise ette võtta. Kohaliku omavalitsuse otsust, maakonna või riigi tasandil kokkulepet nõudvad ettepanekud viime koostöös teiste kogukondadega otsustajateni. Sobivad need siis strateegiatesse ja arengukavadesse või liiguvad toetajate lisandudes kollektiivse pöördumisena riigikogusse.

Lisainfot #kuidasmekestame arutelude kohta saad lugeda: kestame.rahvaalgatus.ee. Palun anna oma osalusest märku: maris.rebel@gmail.com.

Maris Rebel,
“Kuidas me kestame?” Saaremaa koordinaator

Print Friendly, PDF & Email