Maaja Metsmaa jätab armastatud õetöö haiglas (2)

TÖÖ MEELDIB: Maaja Metsmaa ütles, et kõik need 55 aastat on tema töö talle alati meeldinud.
Maanus Masing

Kuressaare haiglas oli eile viimane tööpäev 55 aastat seda ametit pidanud endokrinoloogia õel Maaja Metsmaal. 1963. aastal tööle tulnud Metsmaa meenutas, et sai õeameti selgeks Saaremaal korraldatud õenduskursustel.

Leisist pärit naine on nende aastate jooksul töötanud küll erinevates hoonetes, kuid töö on olnud sama.

“Mulle meeldis mu töö,” kinnitas eile kolleegidega hüvasti jätnud teenekas õde. Head mälestused on tal oma sõnul paljudest patsientidest. Nii pika karjääri jooksul on tema juurest jõudnud läbi käia juba mitu põlvkonda. “Ma tean ikka kõiki,” naeris Maaja Metsmaa eile, viidates, et on kohanud nüüdseid vanavanemaid juba nende lapseeas. Teenekas õde kiitis ka oma kolleege ja väga paljusid tohtreid, kellega töö on teda kokku viinud. “Kõigiga olen hästi läbi saanud,” tunnistas ta.

Viimati temaga koos töötanud doktor Virge Nemvalts, kes tuli haiglasse õest kümmekond aastat hiljem, tunnistas, et Maaja Metsmaaga on tal vedanud. “Nutan natuke,” vastas dr Nemvalts küsimusele, kuidas tema õe lahkumisse suhtub.

Nemvalts lisas, et nad ei ole Maaja Metsmaaga vaid kolleegid. Doktor on Maaja tütre ristiema ja nende maakodudki asuvad üsna lähestikku. Daamid arvasid, et kindlasti jäävad nad ka edaspidi suhtlema.

Kuid mis pani Maaja Metsmaa otsustama karjäärile joont alla tõmbama? “Lihtsalt tundsin, et nüüd on aeg lahkuda. Ise läksin. Vabatahtlikult,” naeris Maaja, lisades, et süda on rahul, kuna järglane on välja õpetatud ja töö seisma ei jää. “Igav mul kindlasti ei hakka,” kinnitas ta, sõnades, et nüüd jääb ka rohkem aega laste ja lastelastega suhtlemiseks.

Print Friendly, PDF & Email