Helkurita tüdruk jäi pimedal ülekäigurajal auto alla (20)

Teisipäeva õhtul Kuressaares juhtunud liiklusõnnetuses sai viga ülekäigurajal auto alla jäänud 13-aastane tüdruk. Kokkulangevusi oli juhtunu juures mitu – lapsel puudus helkur ja tänav oli valgustamata.

Õnnetus juhtus õhtupimeduses. Kell 19.10 sai häirekeskus teate avariist Smuuli ja Rehe tänava ristmiku läheduses asuval ülekäigurajal. Nimelt tuli 13-aastane tüdruk Smuuli tänava skeitpargi poolt ja liikus ühisgümnaasiumi poole, kui talle sõitis ülekäigurajal otsa Mitsubishi, mis liikus suunaga Tallinna tänava poole. Tüdruk toimetati haiglasse tervisekontrolli.

Politsei patrullitalituse juht Matis Sikk rääkis, et autot juhtinud 84-aastane mees viga ei saanud, oli kaine ja omas sõiduki juhtimisõigust. “Kahjuks ei kandnud ülekäigurada ületanud tüdruk helkurit ega teinud ennast nähtavaks ühegi valgusallikaga,” tõdes Sikk. Lisaks oli tänav valgustamata ja liiklus tihe.

Tegemist oli patrullitalituse juhi sõnul sedakorda siiski õnneliku õnnetusega. Kuid kindlasti on siinkohal paslik meelde tuletada, et saabunud pime aeg eeldab, et me teeksime kõikvõimalikul moel end jalakäijatena nähtavaks.

Autojuhtidel tuleks aga praegusel ajal sõites eriliselt valvas olla. “Kui märkate valgustamata teel helkurita jalakäijat, siis andke sellestki võimalusel politseile teada,” toonitas Sikk. “Nii on võimalus traagilisi õnnetusi ära hoida.”

Print Friendly, PDF & Email