Maxima jätab kliendid päeva lõpus letiteeninduseta (65)

PÄEVAL POLE PROBLEEMI: Kuressaare Maxima juhataja Reelika Poopuu (paremal) ja müüja Kertu Mäeots pakkusid keskpäeval lahkelt letis olevat kaupa, kuid lisasid, et kui müüjat ei ole, siis on ka vastav silt väljas.
MAANUS MASING

Kuressaare Maximas tööpäeva lõpu poole sisseoste tegemas käivad kliendid on jäänud viimasel ajal letiteenindusest ilma, kuna poes valitseb tööjõupuudus.

“Maximas on tekkinud uus teenindusliik, mille käigus eksponeeritakse toitu ehk on korraldatud toidunäitus,” rääkis Saarte Hääle poole pöördunud pettunud ostja. “Kausid on ilusti ahvatlevalt täis lapitud, tuled säravad, aga osta ei saa. Mida nad seda kaupa siis sinna lapivad, kas tõesti ainult vaatamiseks?”

Et kaupa osta ei saa, annab teada silt “Lett on suletud”. Kui klient käis infolauast küsimas, miks siis ikkagi sellest letist osta ei saa, kuulis ta vastuseks, et töötajat ei ole. Nii oli ta sunnitud tegema teised valikud.

“See on vastutustundetu!” kõlas nördinud ostja kommentaar, kelle sõnul on see niimoodi olnud juba mitmel õhtul.

“Ma käin poes, kus mulle on meeldinud käia, ja järsku ei suudeta leida lahendust, et suur pood töötaks. Tõmmaku siis kasvõi mingi kardin ette või katku see lett kinni. Ja tea kas seal tohibki toitu öö läbi niimoodi hoida? Minu jaoks on see igal juhul veneaegne suhtumine.”

Maxima meediajuht Marit Liik ütles, et paraku ei ole Kuressaare kaupluses piisavalt müüjaid. “Kogu Maxima värbamismeeskond koostöös Kuressaare kaupluse juhatajaga keskendub sellele, et leida kaupluse tööperre vabadele ametikohtadele uusi kolleege. Loodame, et juba peatselt on meeskond komplekteeritud ja kauplus töötab täiel võimsusel,” lausus ta.

Marit Liik kutsub huvilisi lahkelt kandideerima ja eriti noori, sest kaubandusvaldkond on väga hea koht, kus nad saavad nii esimese töökogemuse, koguda teadmisi jaekaubanduse kohta kui ka kasvada Maximas juba valdkonna tippspetsialistideks. Samas julgustatakse kandideerima ka vähenenud töövõimega inimesi.

“Töötajatele on meil motivatsioonipakis erinevad soodustused, igapäevane tasuta soe toit kaupluste töötajatele, tasuta gripivaktsineerimine ja üritused kontoris,” tõi Marit Liik välja erinevaid soodustusi. “Ka on meil motivatsioonipaketis töötajate lapsed, kes näitavad koolis suurepäraseid õpitulemusi, neile on Maximas stipendiumiprogramm “Maximalist”. Samuti oleme kolleegidega nii heas kui ka halvas. Märkame toredaid sündmusi ja kui on juhtunud õnnetus, siis aitame. Samuti pakume sõidukompensatsiooni kaugemalt tööletulijatele.”

Print Friendly, PDF & Email