Lühidalt KULTUURIST

Järgmine peatus: Kosmos

Kel selle nädala alguses Kuressaare Linnateatris lavale tulnud noortelavastus “Järgmine peatus: Kosmos” vaatamata jäi, saab seda kindlasti teha järgnevatel kuudel.

Teatri direktor Piret Rauk märkis, et nädala alguse etendused võeti hästi vastu ja tükki mängitakse kindlasti veel. “Lavastusi on palju, mängukava on kirju,” lausus ta.

Tükk räägib 14-aastasest poisist, kes sõelub lahutatud vanemate kodude vahet, kuid oma kohta tal ei ole. Ühel päeval kohtub poiss veidrikuga. Sellest kohtumisest saab alguse seiklus, mis ületab interdimensionaalseid piire. Lavastus “Järgmine peatus: Kosmos” viib meid läbi helide maailma Vabaduse väljakult planeedile, mille nimetus on inimloomadele liiga keeruline hääldada. See on ühe teismelise poisi rännak läbi kosmose ja iseenda.

Näidendi autor ja lavastaja on Karl Koppelmaa, mängivad Jürgen Gansen, Lauli Otsar, Markus Habakukk ja Karl Koppelmaa.


“Lembri Uudule” Itaaliast auhind

Eeva Mägi dokfilm “Lembri Uudu” pälvis Itaalias Perugia Social Film Festival´il lühifilmide kategoorias esikoha.

Film on osalenud juba neljateistkümnel festivalil ja filmilevitusfirma Some Shorts vahendusel on see ka Luksemburgis sel kuul toimuva Ida-Euroopa filmifestivali CinEast programmis.

Kultuuritoimetus


Orelikontsert Kihelkonna kirikus

Mihklipäevaks sai Kihelkonna kiriku ajalooline orel kokku pandud ning südamest tänu kõigile, kes läbi kahe aastakümne on ettevõtmist toetanud ning oreli piduliku taaspühitsemise jumalateenistuse kordaminekuks kaasa aitasid. Oli rohkesti imekaunist muusikat ja head sõna ning veel praegugi heliseb see hinges.

Nüüd on aeg hakata orelit aktiivsemalt kasutama ning eeloleval reedel oleme külla palunud organisti ja dirigendi Edoardo Narbona, et meie ajaloolisel pillil kauneid helisid välja võluda. Kontserdi pealkiri on “Meditatsioon muusikaga” ning kavas Sweelinck, Krieger, Bach ja Pachelbel. Kontsert algab 12. oktoobril kell 18 ja sissepääs on piletita.

Tere tulemast kõigile, kes rallikihutamise järel või asemel soovivad kirikus rahustavaid orelihelisid nautida!

Rene Reinsoo,
koguduse õpetaja

Print Friendly, PDF & Email