JUHTKIRI: Elupäästjad okste pääl

Kuigi puude helkuritega kaunistamist saab võrrelda jõulukuuse ehtimisega – tulemus ju igati kaunis –, pole esimese ettevõtmise eesmärk see, mis teisel. Jõulukuuse ehtijad eeldavad, et kuld ja kard jääb okstele rippuma pühade lõpuni. Helkurite riputajad soovivad aga, et kaunistused leiaksid õige pea uue koha – selle inimese rõivaste küljes, kel helkurit seni polnud.

Algatus “Sada helkuripuud Eesti 100. sünnipäevaks” on suurepärane idee. On ju pimeda aja saabudes ikka ja jälle korratud: kandke helkurit, helkur võib päästa teie elu! Vahel kõlab see jutt aga kurtidele kõrvadele. Mis sellest, et igaüks teab: pimedal ajal on helkurita jalakäija autojuhi jaoks kui tume tont, keda roolikeeraja märkab alles viimasel hetkel. Vahel liiga hilja. Helkurita liiklejate sagedane vabandus on, et tavaliselt nad jalgsi ei käi või siis kadus helkur ära ning uut pole veel jõutud osta. Kes juhtub helkuripuust mööduma, ei pea erilist vaeva nägema, et endale väike elupäästja hankida. Siruta vaid käsi ja nopi oksa küljest!

Print Friendly, PDF & Email