Runö vana peamasin kantakse maha (3)

Ruhnu liini sõitva katamaraanparvlaeva Runö vana peamasin, mille rikke tõttu jäi laev kai äärde pea kolmeks nädalaks, taastamisele ei kuulu ning seega kantakse see maha.

”Runö vana peamasin on purunenud ulatuses, mis mõistlike kuludega enam taastamisele ei kuulu,” ütles Kihnu Veeteede juhatuse liige Andres Laasma BNS-ile. Seda vaatamata sellele, et majandus- ja taristuminister Kadri Simson ütles veel tänavu juunis, et vana peamasin jääb pärast remonti tagavaraks.

Laasma sõnul töötatakse praegu majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, veeteede ameti ja maanteeametiga välja plaani, et osta veel üks uus varu-peamasin, vältimaks edaspidiseid pikaajalisi tõrkeid liiniveos.

Runö jäi peamasina rikke tõttu Pärnusse kai äärde 23. juunil ning tuli liinile tagasi 13. juulil. Remonti vajanud peamasin vahetati välja uuega, peamasina väljavahetamine läks seejuures maksma veidi üle 100 000 euro. Laasma märkis, et uus peamasin töötab praegu tõrgeteta.

Runö ehitas 2012. aastal 3,2 miljoni euro eest Saaremaa ettevõte Baltic Workboats AS.

Print Friendly, PDF & Email