JUHTKIRI: Meie suurkujud

Eesti Rahva Muuseumi ja Kultuurkapitali mahukas projekt “Sünnipaik” on tänuväärne ettevõtmine. Valmib ju selle raames saarte suurmeeste, nende loomingu või saavutuste kohta digitaalne andmekogu. See on vajalik, et minevikku oleviku ja tuleviku jaoks talletada. Ning võimaldada neil, kes suurkujude sünnipaika sattudes sellest teavitavat silti silmavad, saada kerge vaevaga ülevaade, kes see inimene oli ja millega ajalukku läks. Et seegi, kes ei mäleta, et oleks Bellingshausenist midagi kuulnud või kelle jaoks Mälk oli “vist mingi kirjanik”, saaks oma silmaringi pisut laiendada.

Nende kooliõpilaste jaoks, kes videoklippide filmimises kaasa löövad, on see kahtlemata hariv kogemus. Kui neilt noortelt keegi nüüd küsiks, kes oli Johannes Aavik või Aleksander Sannik, küllap nad juba vastata oskaksid!

Aga suurkujusid, kes lähemat tutvustamist vääriksid, on meil vahest rohkemgi. Algus on juba tehtud.

Print Friendly, PDF & Email