FC Kuressaare lõpetas Viljandis võidupõua

VÄRAVAKÜTT: Sander Lahe kaks tabamust tõid meeskonnale lõpuks tähtsa võidu.
Allan Mehik

FC Kuressaare lõpetas jalgpalli Premium-liigas neli kuud kestnud punktipõua, kui võitis võõrsil 2 : 1 Viljandi JK Tulevikku ja suurendas sellega Pärnu JK Vapruse ees oma eduseisu 4 punktile.

“Seda hetke oleme oodanud 13 mängu ja neli kuud,” tunnistas peatreener Jan Važinski. “Meistriliigas on juba nii, et on olemas pisut mugavamad vastased. Nii võitis Tulevik kolm korda Kalevit ja meie kolm korda Tulevikku.”

Kohtumine Viljandi linna­staadionil algas Kurele kurjakuulutavalt, kui Sander Viira sai juba teisel minutil vastase vastu reeglivastase mängimise eest kastis kaardi ja võõrustajad teenisid penalti, mille väravavaht Ingmar Krister Paplavskis tõrjus.

Edasi jätkus mäng Tuleviku domineerimisel, kuid 30. minutil andis Viira täpse söödu kaitseliini selja taha ja Sander Laht lõi ühe puutega 1 : 0. Kolm minutit hiljem magas Rasmus Saar maha Rainer Peipsi äärest sissejooksu ja ründaja lõi seisuks 1 : 1.

“Võtmesõna oli see, et Tulevik pidi kodus domineerima,” selgitas Jan Važinski. “Aga nii ei ole nad ohtlikud ja saime vastata kontratega. Kuid väljak oli raske, meile pärast mänge kunstmurul keeruline, aga saime hakkama.”

Teist poolaega alustas isukamalt Kuressaare ja 50. minutil andis Oliver Rass täpse söödu läbijooksnud Lahele ja hetk varem head momenti omanud ründaja viis saarlased 2 : 1 juhtima. Seda eduseisu suudeti hoida ka lõpuni.

“Teisel poolajal eksisime ise vähem,” ütles Važinski. “Meil oli distsipliin ja suutsime korralikult tegutseda palliga ja pallita. Kui tavaliselt oleme ise saanud riietusruumi värava, siis nüüd suutsime selle ise lüüa.”

“Väga magusad punktid ja kui me vaatame tabelisse, siis ikka üliolulised,” rõõmustas Sander Laht.

“Viimased kolm mängu oleme tegelikult väga hästi mänginud, aga Narva ja Paide vastu jäi natuke puudu. Esimene poolaeg ei tulnud kõige paremini välja, sest viimased kohtumised mängisime kunstmurul ja nüüd oli väga pehme väljak. Vaheajal meid natuke raputati ka ja saime end pärast paremini käima.”

Laht märkis, et kuigi edu on suurima konkurendi Pärnu ees nüüd 4 punkti, ei tähenda see kindlasti seda, et kõik on väljalangeja osas juba otsustatud. “Võitlus kestab kindlasti edasi,” lausus ta.

Ka Jan Važinski hinnangul on võitlus veel ees. “Kui Vaprus peaks kusagilt punkti saama, siis otsustab kõik viimane kohtumine. Me ei taha seda ja kindlasti läheme punkte võtma Kalevilt, Tammekalt ja Floralt,” ütles ta.

Teisipäeval kaotas FC Kuressaare koduväljakul Paide Linnameeskonnale 1 : 3, ainsa saarlaste tabamuse sai kirja Sander Laht.

“Premium-liiga on juba sellise tasemega, et kui endal jääb natuke puudu, siis vastane kohe karistab,” tõdes FC Kuressaare peatreener Jan Važinski.

“Meil puuduvad otsustavatel momentidel õiged otsused, kusagil jääb kvaliteedist ja kogemustest puudu, sest on noori mängijaid ja mehi, kes pole Premium-liigas mänginud. On olukordi, kus võiks tegutseda lihtsamalt, aga mängitakse keerulisemalt, tehakse valed otsused lihtsates olukordades.”

Premium-liiga tabelis on FC Kuressaare 17 punktiga üheksas ja Pärnu Vaprus 13 punktiga kümnes.

Print Friendly, PDF & Email