Turismiühendused lõid lahku

Sihtasutus Saaremaa Turism lahkus nädala alguses Visit Saaremaa liikmeskonnast.

Saaremaa valla osalusega katusorganisatsiooni Visit Saaremaa liige olnud, kuid samal ajal oma asja ajanud SA Saaremaa Turism põhjendas lahkumist sooviga teha paremat koostööd.

Vaid ettevõtjaid koondava Saaremaa Turismi juhatuse liikme Marvi Ehte sõnul on selge, et kaks organisatsiooni peavad tegema koostööd ja suhted peaksid olema selgemad. Selgemate suhete huvides otsustatigi liikmetega, et astutakse Visit Saaremaast välja. Kadi raadio “Keskpäeva” saates esinenud Ehte ütles, et kui edaspidi tehakse midagi koos, siis panustavad mõlemad organisatsioonid.

Üks oluline lahkumise põhjus oli Ehte sõnul ka see, et SA Saaremaa Turism liikmed ei ole Visit Saaremaa loomisest saadik uskunud selle tegemisse mittetulundusühingu vormis. “Kuna tegu on suures osas avaliku (valla – toim) rahaga, tuleks tegutseda kogu valla turismisektori heaks,” märkis Ehte. Praeguses vormis aga, kus Visit Saaremaa liikmed on ka paljud eraettevõtjad, täidetakse nende soove ning valla mõtted ei pruugi üldse kuuldavaks saada.

Ehte lisas, et siinkohal ei saa üldse midagi ette heita Visit Saaremaa tublile kollektiivile, kes teevad lihtsalt oma tööd.

Visit Saaremaa juht Margit Kõrvits tõdes sarnaselt Ehtega, et lahkumine aitab suhteid oluliselt parandada. ”Meil on hea meel, et lahkume sõpradena, ning näeme tulevast koostööd kahe organisatsiooni vahel pigem osalemisena ühistes projektides,” ütles Kõrvits.

Print Friendly, PDF & Email