Ooperipäevade piletituluks kavandatakse pool miljonit

Eesti Kontsert kavandab tuleva aasta Saaremaa ooperipäevade piletituluks pool miljonit eurot, mis vähema etenduste arvu tõttu on väiksem kui sel ja eelmisel aastal.

Saaremaa ooperipäevade meediajuht Lauri Aav ütles Saarte Häälele, et ooperipiletite hinnad on selle aja jooksul, mil üritust on korraldanud Eesti Kontsert, mõnevõrra kasvanud, kuid piletitulu on väga täpses korrelatsioonis publikuarvuga. Publiku hulk on aga väga täpses seoses sellega, mitu suure saali etendust ooperipäevadel antakse.

Tänavu ja osaliselt ka möödunud aastal olid ooperipäevade etendused kahel nädalavahetusel. Sel aastal saavutati tänu rohkematele etendustele ka kõigi aegade suurim publikuarv, ligi 15 000 külastajat. Tuleva aasta piletitulu on planeeritud väiksem, kuna üritus ei ole enam kahe nädala pikkune. “See on küll nagu numbriline tagasiminek, kuid me ei näe ette publikuarvu vähenemist ühel etendusel,” lausus Aav.

Piletitulu moodustab üle poole ooperipäevade 921 000-eurosest kogueelarvest. Saaremaa vallalt soovib Eesti Kontsert tulevaks aastaks toetust 60 000 eurot. Meenutuseks, 2016. aastal toetas Kuressaare linn üritust 21 200 euroga ja 2017. aastal kokku 49 200 euroga, milles sisaldus nii eelarvesse planeeritud 24 200 eurot kui ka täiendav toetus seoses parvlaeva üleveokulude hüvitamisega. Tänavu eraldas Saaremaa vald ooperipäevadele 45 000 eurot.

Print Friendly, PDF & Email