Läti arutab Eestiga Läti laevaliini taasloomist (6)

Läti plaanib algatada Eestiga kõnelused Saaremaa ja Läti Kuramaa piirkonna vahelise parvlaevaühenduse taastamiseks, selgub Läti keskkonnakaitse ja regionaalarengu ministeeriumi materjalidest.

Uudisteagentuur BNS vahendab, et raportis toodi välja Läti seisukohad mitmel eri teemal, mida plaanitakse arutada Eesti ja Läti valitsuse ühisistungil 10. oktoobril. Kui viimatisel ühisistungil arutati raudteeühenduste, piirialade tervishoiu ja maksude teemasid, siis seekord on Läti lisanud Saaremaa ja Kurzeme vahelise laevaühenduse taastamise teema.

Saaremaa valla ja Ventspilsi linna esindajad otsustasid juunis, et hakkavad otsima sobivat reisiparvlaeva kavandatava suvise liini teenindamiseks.

Vallavanem Madis Kallas ütles toona, et Ventspilsis toimunud kohtumisega oli soov näidata Saaremaa valla tasandil, et Mõntu–Ventspilsi laevaliini taaskäivitamisest ollakse väga huvitatud, seda enam, et Ventspilsi esindajad on ka oma huvist märku andnud.

Kiirlaeva varianti praegu ei kaaluta, vaid soovitakse leida laeva, mis saab peale võtta ka autosid. Eesmärk on liin käivitada 2019. aasta suvel ja laev sõidaks kolm kuud ehk poolest maist augusti keskpaigani. Esialgne plaan oli hiljemalt sügisel välja kuulutada hange vedaja leidmiseks.

Madis Kallas tunnistas Saarte Häälele, et riigihanke korraldamine võib ajaliselt ka hilisemaks nihkuda. ”Saaremaa ja Läti laevaühenduse osas käib jätkuvalt töö, et liin tuleval suvehooajal avada – ühtki takistust ei ole tekkinud,” kinnitas Kallas.

Print Friendly, PDF & Email