Suvise lisalaeva tarvis on kavas eraldada 1,9 miljonit eurot (1)

2019. aasta riigieelarve projekti andmeil on lootust tuleval aastal saada Virtsu–Kuivastu liinile tippnõudlusega perioodiks vajaliku lisalaeva tarvis 1,9 miljonit eurot.

Tallinna Sadama turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro sõnul selgub riigi tellimus reiside osas alles pärast riigieelarve kinnitamist. Seni seda veel tehtud ei ole. Nõnda pole liini operaatoril ka teada, milline laev tuleval aastal lisalaevana reisid teeb. “Võimalikke variante on mitmeid ja töö nendega käib,” kinnitas Arro.

Põhiline tipp-periood, mil lisalaeva vaja läheb, on ikka suvi ehk juuni kuni august. Lõppenud suvehooajal oli kolmas laev Virtsu–Kuivastu liinil Regula.

Saarte Hääl on varem kirjutanud, et tänavu oli lisalaevade tellimise rahaline kulu riigile 920 000 eurot Saaremaa liini ja 144 000 Hiiumaa liini puhul. Neist viimasel oli lisalaevana kasutusel Mercandia VIII.

Print Friendly, PDF & Email