Noorte rikaste edetabeli tipus troonib saarlane (9)

Äripäeva koostatud Rikaste TOP-is on sel aastal üheksa alla 30-aastast noort, enamik neist on oma vara saanud perefirmade kaudu, osa on end aga ise üles töötanud. Üks ise alustanutest on ka kõige jõukam – Taxify vaid 24-aastase kaasasutaja, Saaremaalt pärit Markus Villigu vara hindab Äripäev 202,6 miljonile eurole – seda on rohkem kui ülejäänud noortel kokku.

Villig ise leiab, et vanus pole tänapäeval mingi näitaja. “Ma arvan, et inimesed saavad aina enam aru, et oluline on mitte nii palju vanus, vaid pigem reaalsed tulemused. Kui vaadata praegu, kuidas ettevõttel läheb, siis vähemalt investorite poole pealt ei ole kunagi olnud küsimus see, kui vana on juhtkond, vaid pigem vaadatakse seda, kui hästi meil läheb, ja seetõttu ei olegi see kunagi teemaks üldse tõusnud,” rääkis ta.

Seda, et vanakooli tegijad idufirmadele kahtlevalt vaatavad, esineb Villigu sõnul järjest vähem. “Mulle tundub, et see võib-olla ongi rohkem vanade tööstusharude arusaam, aga tegelikult on see päris ruttu muutumas. Eriti investorid saavad aru, et tehnoloogia ongi uus valdkond ja tihtipeale ongi siin just noored inimesed uute ideedega edukamad, sest neil on täiesti uus perspektiiv ja nad on selle tehnoloogiaga üles kasvanud,” märkis Markus Villig.

Print Friendly, PDF & Email