Saaremaa Võrkpalliklubi otsib õiget hoogu

RÜNNAKUL: Koostöö tahab lihvimist.
MAANUS MASING

Võrkpalli meeste Balti liiga tänavuses avakohtumises ei olnud Saaremaa Võrkpalliklubil kodus raskusi TalTechi meeskonna 3 : 0 (25 : 17, 25 : 19, 25 : 20) alistamisega ja peatreener Urmas Tali sai oma sõjaratsud lahingolukorras üle vaadata.

“Kas see oli nüüd päris õige lahing, kus saab rüütlitest õige pildi, aga eks me teame, mis meie relvad kõikide võistkondade vastu saavad olema,” ütles Urmas Tali. “Eks me proovime mäng-mängult ja treening-treeningult oma mängufilosoofiaga jõuda sinna, kus me oleksime kõigile igalt poolt väga ohtlikud.”

Kuna koosseisus on eelmise hooajaga võrreldes toimunud mitmeid muudatusi ja puertoriikolasest nurgaründaja Eddie Rivera on olnud meeskonna juures vähem kui nädal, siis võtab kokkumängu lihvimine kindlasti aega.

Tali hinnangul on eelkõige vaja paika saada individuaalne sooritus vastuvõtul, kust meeskonna mäng peaks pihta hakkama. “Rohkem enesekindlust oleks vaja, et väga hea ja halva stabiilsuse vahe ei oleks liiga suur, et mäng selle tulemusena kõikuma ei hakkaks, olenemata vastase servist. Viimased mängud on juba süstinud positiivsust, esimene geim oli täna okei, teine oli nii ja naa ning kolmandas andsime järele,” lausus ta.

Resultatiivsematena tõid Siim Põlluäär 11, Helar Jalg 8, Siim Ennemuist, Harri Palmar ja Rauno Tamme 7 punkti.

Pühapäeval võõrsil BIGBANK Tartu vastu geimivõiduga alustanud Saaremaa andis siis initsiatiivi väljakuperemeestele ja kaotas 1 : 3.

Tartu ülikooli spordihoones mängitud kohtumises võitis Saaremaa esimese geimi 25 : 19, kuid kaotas kolm järgmist 16 : 25, 15 : 25 ja 25 : 27. “Olime mänguks hästi valmis,” tõdes Urmas Tali. “Mäng läks hästi jooksma, aga siis andsime initsiatiivi ära ja Tartu haaras sellest kinni. Servi vastuvõtul andsime teises ja kolmandas järele ning Tartu sai mängu käima.”

Meeskonna resultatiivseim oli Rauno Tamme 12 punktiga, Siim Põlluäär ja Siim Ennemuist toetasid teda 10 punktiga. Võitjate poolel lõi Hindrek Pulk parimana 21 punkti.

Nädal aega testimisel olnud ja klubi juhtkonda mitte rahuldanud Kolumbia nurgaründaja Humberto Machaconi asemel liitub Saaremaa Võrkpalliklubiga Puerto Rico koondise põhimees Eddie Rivera. 26-aastane ja 191 sentimeetri pikkune Eddie Rivera mängis just maailmameistrivõistlustel, kus meeskond jäi jagama 21.–24. kohta, kaotades D-alagrupis kõik mängud. Mängides Soome vastu, tõi Rivera 10 ja Kuuba vastu 11 punkti.

Eddie Rivera on mänginud kogu oma karjääri jooksul ookeani taga ja Euroopasse saabub esimest korda. Tal tuleb hakata konkureerima mänguaja pärast juba mullu meeskonda kuulunud Rauno Tamme ja Helar Jala ning tänavu lisandunud Mart Toomiga.

Saaremaa Võrkpalliklubi sõlmis esiliigas mängiva Kuressaare meeskonnaga farmklubi lepingu ja nii on üles antud ka Asko Esna, Siim Olavi Rantanen, Karl Tartes ja Taavi Prei.

“Teema sai alguse Robin Albast, kes meiega peamiselt treenib, kuid mängib enamasti esiliigas,” selgitas Saaremaa Võrkpalliklubi mänedžer Hannes Sepp. “Farmklubist saame kasutada viite meest ja nii me nad ka registreerisime. Plaanis neid kasutada pole, aga mõned mehed on meiega koos juba trenni teinud.”

Print Friendly, PDF & Email